torsdag 21 april 2011

Pictures


 Försökte lägga upp fler bilder igår, men det gick inte.
Så ni får dom i ett nytt inlägg istället.
Enjoy!










341 dagar kvar till Sverige

Ligger i min säng efter en tio timmars arbetsdag. Jobbat från 8-18 i måndags och idag. Blir även så imorgon, men jobbade bara på morgonen igår. Och fredag ledig. Så ja, väldigt olika och flexibelt schema. Hade tänk dra in till Manhattan förra helgen och igår, men det blev inte av. I söndags lyckades jag dra med mig Jonna till den botaniska trädgården för att kolla på de japanska körsbärsblommorna. Tyvärr var inte alla träd i blom, men det var fint ändå. Igår regna det så kände inte för att dra dit då heller.

På fredag ska jag på au pairmöte. Alla au pairer i mitt område kommer träffas och göra nåt en gång i månaden. Denna gången ska vi på Museum. Hoppas det blir någon barbecuekväll någon gång med. Längtar sååå mycket till sommaren. Har hört att sommaren här ska vara som Spanien. Låter gött va? Ska bli skönt att bo på ett större ställe också. Dessutom får vi vår egna lilla trädgård på baksidan så man kan sitta där på sommarkvällarna och grilla. Carla och Rich har talat om att de älskar att grilla och det gör ju jag med! I augusti ska dom hyra ett hus i Provincetown. Så då ska vi bo där i 10 dagar. Augusti ska tydligen vara en väldigt varm månad så då flyr alla New York. Även vi.

Jag och Levi går på olika aktiviteter på dagarna. Som idag var vi på biblioteket på förmiddagen och lyssna på sagor och sjöng. På eftermiddagen drog vi till ett café på en sing-along-grej och när vi äntligen var framme så var den naturligtvis inställd.. Som tur var fanns det en stor lekpark i närheten som vi stannade vid istället. Skulle regnat idag, men det  har varit soligt, dock åska i luften. Har hört hur gött väder ni har hemma, men ni kan ju sitta där i regnet i september när vi fortfarande har sommarvärme! Over and out!

  
A:et är där Provincetown ligger och den gula pricken är New York.



torsdag 14 april 2011

Once in a blue moon

Hoppsan! Det blev shopping i söndags också.. Jonna frågade om jag ville följa med in till "the city" och inte säger man nej till det! Började dock dagen med sovmorgon och personlig leverans av bagels med cream cheese. Såååå jävla gott! Kommer bli många sådana i år. Glömde av att ta kort, men det lär bli fler tillfällen. Så ja, sen kom Jonna och vi drog till Manhattan, trots att jag var helt slut i kroppen sen dagen innan och hade blåsor under fötterna. Tänkte att det är lika bra att gå in conversen. Och mer blåsor fick jag.. Äntligen köpte jag mina Ray ban solglasögon och oj vad jag älskar dom. Värt vart ända öre och dessutom är det billigare här. Blev också en vårjacka från H&M. Svart, enkel. Ville ha en ljusare, men fanns inte.. Imorgon ska det bli sol så Jonna och jag tar med oss pojkarna till parken.

Madison Square
På Macy's finns det en våning med bara skor
Lunch 
Mina älsklingar :)

 

söndag 10 april 2011

Shooopping!

Idag har det shoppats på Manhattan med Louise. Världsvan som jag är hoppar jag på tunnelbanan till Union Square och inväntar henne. Tog en ganska bra stund innan vi hittade varandra eftersom det var en stor fredsdemonstration på gång och maaaassa folk! Var en man med ett plakat som önskade mig lycka till att hitta någon i denna folkmassan, som antagligen såg att jag letade efter någon. Men vi lyckades och sprang genast in på Forever 21. Där gick jag loss och köpte det ena och det andra. Lägger väl upp någon bild på vad det blev längre ner i inlägget. Sen var vi hungriga så det blev en wrap med kalkon.

Sen ville vi ner till Soho och oj vad fel vi gick. Var bombsäker att vi gick söder ut tills jag tog upp kartan i mobilen. Hoppsan.. Sen gick vi fel typ 3-4 gånger till innan det blev rätt. Oj, vad mina fötter var trötta och gjorde ont. Eller ja, hela jag egentligen. Vi har gått och gått och gått. Bestämde oss för att leta upp den nyöppnade svenska godisbutiken innan vi fortsatte till Soho. Var väl inte jättemycket att hurra för, men beror kanske på att jag inte hunnit sakna svenskt godis så mycket än. Blev i alla fall en påse och sen stack vi till Soho. Här finns allt! Allt från Louis Vitton till H&M. Tar väl en vecka att ta sig igenom alltihopa. Där blev det trosor från Victoria Secret och Converse. Sen var vi sååå trötta efter ca 9 timmar på Manhattan. Sa hejdå till Louise och tog tunnelbanan hem.

 Den svenska godisbutiken, Sockerbit
 Blåa converse blev det, men dom är lite mörkare IRL
Ääälskar "magtröjor"
 Union Square


fredag 8 april 2011

Brooklyn

Fredag i Brooklyn och jag har varit på banken och fixat ett amerikansk konto, varit på Starbucks och köpt med mig hem brunch. Kalkonsmörgås bulle och varmchoklad. Deras choklad är jättegod om man bara häller i fyra påsar socker...Haha! Ska ut igen i eftermiddag och springa runt lite och kolla läget. Har hittat en svenskt konditori :) Nyöppnat så det var lite för mycket folk där idag, men ska gå dit någon gång. Imorn ska jag och Lousie in till the city och förhoppningsvis hittar vi den nya svenska godisaffären! Woho! Carla frågade precis om jag ville med till IKEA sen :D Haha, jag får tillräckligt med svenskt här. Jag har det sååååå bra här! Slänger upp lite bilder också. Nååågon va lite arg på mig idag för att jag är dålig på att blogga och ta kort..... Puss på dig! :)








Jag skaaaaaaaaaa!

Jisses vad ni tjötar! Okej, här kommer ett inlägg men vet inte om det kommer bli så intressant eller långt..

Jag mår fin fint! Det är väl typ det alla frågar. Jag har jobbat min första arbetsvecka. Ska i och för sig jobba imorn med, men bara en timme på morgonen och på kvällen när lillkillen sover. Deras nanny har varit här denna veckan och hjälpt mig. Gud vad jag är glad för det. Vi börjar vänja oss vid varandra och idag var det jag som nattade honom för hans lilla tupplur. Vilket gick bra och jag är SÅ stolt! Varje kväll när lillkillen sover lagar Carla och Rich mat till oss. Hälsosam mat! Var förberedd på halvfabrikat varje dag, men här bjuds det på organisk fräsch mat! Idag bjöd Carla på nåt som smakar nästan exakt som kledniki! Det räddade verkligen mitt år! Yey! :D

Om ca. sex veckor flyttar vi till ett större hus. Bor i en lägenhet nu, men i det nya huset kommer jag få min egna lägenhet på tredje våning. Två rum och kök. Ett sovrum, det andra ska bli ett gym och kök och badrum. Har även ett litet tak utanför köksfönstret som dom funderar på att göra till en terass. Här kommer det bli massa au pair partyn! Kommer bara flytta några kvarter bort så behöver inte lära mig ett nytt område. Kommer dessvärre ha längre till parken. Är en jättefin och stor park här i området. Kaaanske att man tar en springtur runt den någon dag. Kanske blir som en av de fåniga mammorna som springer med barnvagnen. Haha...

Carla och deras nanny tipsar mig dagligen vad för olika saker man kan göra här. Dom är otroligt hjälpsamma och verkar vara riktigt måna om att jag ska trivas, vilket jag gör! Och så har jag ju Jonna här med, min finska au pairpolare. Vi har hunnit med Starbucks två gånger. Är glad att jag känner någon som bor nära och vi har klickat bra. Det bästa är att jag kan prata svenska och hon förstår mycket. Jag förstår INGENTING när hon snackar finska. Jag har miljoner ställen att besöka och saker att göra. Hoppas jag hinner allt på ett år.. Kan också meddela dom som vill skypa att helgerna funkar nog bäst eftersom när jag slutar jobba på dagarna så är klockan typ midnatt hemma och alla har inte lust att vara vakna då..

Okej, det blev ganska långt.. tänker inte lova när jag bloggar nästa gång ;)


Smickrande bild från Starbucks med Jonna